Blåbær og vanilje marmelade

Blåbær er populære små fyre, og med god grund! De er superfood BOMBER, når det kommer til sundhedsmæssige fordele.

Læs mere her

Blåbær og vanilje marmelade

 3-4 personer

 15 minutter

Ingredienser

  • 500 g blåbær
  • 250 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • en smule vand

Fremgangsmåde

  1. Skyld og rens alle bær. Skær vaniljestangen op.
  2. Hæld bær i en gryde med vand som kun lige dækker bunden.
  3. Tænd for lav varme, når bærrene safter tilføjer du sukker, vaniljestang og vaniljekorn.
  4. Kog massen i 5 minutter eller indtil den tyknes.
  5. Tag gryden af kogepladen og lad marmeladen stå og trække lidt.
  6. Hæld marmeladen i et glas og tag vaniljestangen op med mindre du vil have at marmeladen skal blive ved med at trække smag.