Bagt selleri med gedeost

Selleri sænker dit kolesteroltal, samtidig med at den har en nærmest ideel sammensætning af kalium, mangan og magnesium. Sammensætningen af selleri er meget heldig. Mangan har bl.a. betydning for udvikling af brusk, knogler og led og forebygger knogleskørhed. Sammen med magnesium tilhører mangan de basiske mineraler og er sammen med calcium afgørende, når man taler syre-base-balance i kroppen.

Bagt selleri med gedeost

 4 personer

 40 minutter

Ingredienser

  • 1 knoldselleri
  • 1 kvist rosmarin
  • 200 g gedeost
  • 4 spsk. olivenolie
  • Salt & peber
  • 1-2 spsk balsamico

Fremgangsmåde

  1. Skræl sellerien, hvorefter den skæres ud i 1/2 cm tykke skiver.
  2. Udstik eller skær skiverne i samme størrelse som gedeosten.
  3. Pensl dem med olivenolie, og bag dem ved 175° i 25-35 min.
  4. Læg derefter en skive gedeost oven på hver selleriskive, og grill dem i ovnen med en rosmarinkvist, til osten bliver gylden.
  5. Dryp med balsamico, og servér som snack eller som en lille forret med salat og groft brød.