Æble- og valnøddekage

Dejlig og sund kage som hele familien inklusiv vennerne vil elske – kan serves med lidt cremefraiche eller vanilje is.

Læs her om Æbler og sundhed

Æble- og valnøddekage

  2 personer

  30 minutter

Ingredienser

Topping:

  • 1 æble, tynde skiver
  • 100 g valnødder, ristet og let knust
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk havsalt
  • 2 spsk ahornsirup
  • 1 1/2 spsk hvedemel

Bunden:

  • 200 g hvedemel
  • 175 g valnødder
  • 1½ tsk bagepulver
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk havsalt
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 250 ml plantebaseret mælk
  • 1 spsk vegetabilske olie
  • 7 spsk flormelis
  • 1 spsk vaniljeessens
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk allehånde
  • 1/8 tsk stødt nelliker
  • 2 æbler, revet

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 ° C
  2. Smør en springform med neutral kokosolie.

Bunden:

  1. Tilsæt valnødderne til din foodprocessor og blitz til en fin masse.
  2. Tilsæt nu de resterende ingredienser (bortset fra æblerne) og blitz, indtil du får en glat dej, og der ikke er nogen klumper.
  3. Rør nu de revet æbler i.
  4. Kom dej i springformen (24cm).

Toppings:

  1. Bland de ristede valnødder i en skål med de øvrige ingredienser på nær skiver af æbler.
  2. Kom valnød blandingen over dejen og afslut med at lægger skiver af æble i et pænt mønster.

Bagning:

  1. Bag kagen i cirka 40-45 minutter, eller stik i den, og se om der sidder dej på gaflen.
  2. Lad kagen køle af i 10-15 minutter, indtil du fjerner den fra springformen.