Pastasalat med kalkun

Køb økologisk kalkun for at sikre dyrevelfærd og mindske indtaget af kedelig kemi. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.

Pastasalat med kalkun

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 2 fed hvidløg
  • et par kviste af frisk timian
  • 300 g vilde svampe
  • 300 g kogt kalkun
  • 500 g kort pasta
  • Neutral kokosolie til stegning
  • 3 spsk cremefraiche
  • 200 g babyspinat
  • Parmesan ost
  • 1 citron
 

Fremgangsmåde

  1. Skræl og fint hak hvidløg, pluk timian blade, og rens og hak/riv svampene i mindre stykker.
  2. Skær kalkunen i mindre stykker.
  3. Kog pastaen i en gryde med kogende saltet vand i henhold til pakken.
  4. Varm lidt olie i en stor gryde, tilsæt hvidløg og kog i 1 minut, til de er gyldne. Tilsæt timian, svampe, havsalt og sort peber og steg i 5 til 8 minutter.
  5. Rør kalkun i, og fortsæt med at stege det i 5 minutter, så alt får lidt farve. Rør cremefraiche i og tag gryden fra varmen.
  6. Hæld vandet fra pastaen, når kogt – sæt en kop af kogevandet tilside – og lad det køle lidt af. Kom lidt olivenolie over pastaen, og tilsæt det derefter til saucen. Tilsæt lidt af kogevandet, hvis nødvendigt.
  7. Rør spinat i, og tilføje lidt parmesan, kom lidt i citronsaft over, og smag til før servering.