Vegetarisk biryani med koriander chutney

Biryani er en af de mest lækre og festlige risretter, der findes. En fryd for øjet og en fest for smagsløgene. Biryani ikke svært at lave og serveres som det er, eller med salat og tzatsiki eller ved siden af en god gryderet.

Vegetarisk biryani med koriander chutney

 6 personer

 45 minutter

Ingredienser

  • 2 spsk neutral kokosolie
  • 1 stor løg, tyndt skåret
  • 1-2 kopper hakkede eller tynde skiver grøntsager (paprika, zucchini eller gulerødder)
  • 3 fed hvidløg, hakkede
  • 1 spsk frisk ingefær, hakket
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1 spsk stødt koriander
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk stødt kanel (eller 1 kanelstang)
  • 1/2 tsk kardemomme (eller 3 knuste kardemommebælter)
  • 1/2 tsk stødt gurkemeje
  • 1 laurbærblad
  • 4 kopper grøntsagsboullion
  • 2 kopper basmati ris, skyllet
  • 3/4 tsk salt
  • 400 g kikærter, drænes, skylles / 240 g tørret kikærter der koges dagen før
  • 1/2 kop rosiner
  • Pynt: 1/4 kop cashewnødder og hakket persille eller koriander

Fremgangsmåde

  1. Varme olie over medium-høj varme i en stor gryde.
  2. Tilsæt løg og sauter, omrør ofte, indtil de er møre og gyldne, 5 minutter.
  3. Skru varmen ned til medium, tilføj dit valg af grøntsager og hvidløg og ingefær, og kog 4-5 minutter. Fjern en kop af blandingen og sæt den til side.
  4. Tilsæt krydderier og laurbærblad, og rør i et minut og rist krydderierne.
  5. Tilsæt basmati ris, og sauter et minuts omrøring.
  6. Tilsæt boullion og salt.
  7. Top med kikærter, rosiner og den kop grøntsager, du sætte til side.
  8. Giv retten et opkog, sænk derefter varmen til lav.
  9. Dæk gryden med et tyndt viskestykke, anbring låget over toppen af viskestykket, og før de fire hjørner af viskestykket op og over låget. Dette vil tætne og holde dampen inde, så risene kan koge hurtigere og mere jævnt.
  10. Lad retten simre på lav vare i 20-30 minutter, eller indtil risen har gennemvædet væsken.
  11. Imens retten simre laver du din hjemmelavet koriander chutney der serves til.