Vegetarburger med kikærter

Denne vegetarburger med kikærter smager fantastisk og kan spises af  alle. Prøv at bage dine egne paleoboller, så får du en burger som er super sund.

Kikærter har et lavt kolesteroltal, hvilket betyder at der findes flere opløselige fibre i ærterne. Ved at spise mad med et lavere kolesteroltal mindsker man risikoen for hjerteproblemer.

Kikærter forebygger diabetes, fordi der er et optimalt indhold af kolesterol. Ydermere har de også et højt indhold af fibre og generelt gode for kroppen.

Kikærter har også et højt indhold af protein og fuldkorn og de er derfor rigtig sunde, mængden af protein kan sammenlignes med kød eller mejeriprodukter.

Vegetarburger med kikærter

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 200 g. kikærter ( fra glas el. udblødt natten over )
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 2 spsk. boghvedemel (glutenfri)
  • 2 tsk. salt
  • 1/2 dl. citron saft
  • Lidt boghvedemel til panering (glutenfri)
  • Neutral kokos olie til stegning

Tilbehør:

  • 2 avocado
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. mexican bio salsa dip
  • 1 tomat
  • 1/2 rødløg
  • Lidt salat
  • Burgerboller /paleoboller

Fremgangsmåde

  1. Kom de drænet kikærter i en blender eller foodprocessor sammen med løg, hvidløg, persille, mel, citron saft, salt og peber. Tilsæt evt. mere mel hvis farsen er for tynd.
  2. form 4 bøffer ved at presse dejen sammen i hånden. Vend bøfferne i mel, og steg dem i rigeligt olie på en middelvarm pande. De skal have 6-8 minutter i alt.
  3. Flæk bollerne (lun dem evt.), og smør dem med avocado cremen rørt med mayonnaisen. Fyld salat, bøffer, tomater og løg i burgerne.