Vegansk tærte med Frangipane

Frangipane er en creme, og nogle henviser det til en specifik mandel creme.

Vegansk tærte med Frangipane

 8 personer

 1 time

Ingredienser

Tærtedej:

  • 2 Hørfrø skum/slim: Tag 2 spsk hørfrø og blend dem / knus dem i en morter. Bland de knuste hørfrø med 6 spsk vand og lad blandingen trække i 5 minutter til den har en gele-agtig konsistens. Svarer til 2 æg.
  • 100 g hasselnødder, finhakkede i en foodprocessor
  • 75 g glutenfrit mel
  • 25 g boghvedsemel
  • 1/2 t havsalt
  • 1 spsk kokossukker
  • 2 spsk neutral kokosolie
  • 3 spsk mandelmælk eller plantebaseret mælk efter valg

Frangipane-fyld:

  • 2 Hørfrø skum/slim: Tag 2 spsk hørfrø og blend dem / knus dem i en morter. Bland de knuste hørfrø med 6 spsk vand og lad blandingen trække i 5 minutter til den har en gele-agtig konsistens. Svarer til 2 æg.
  • 75 g vegansk smør
  • 3 tsk mandelekstrakt
  • 150 g malede mandler
  • 5 spsk plantebaseret fars
  • 3 spsk glutenfrit mel
  • 1 tsk bagepulver
  • skal 1 citron
  • 2 pærer meget tyndt skåret
  • Kokossukker som drys

 

Fremgangsmåde

Tærtedej:

  1. Forvarm din ovn til 180 c. og beklæd en bageform(20x25cm) med bagepapir.
  2. Lav hørfrø skum ved at blande de malede hørfrø og vand i en skål – sæt til side i 5 min.
  3. Tilføj alle de tørre ingredienser i en stor skål, og bland for at kombinere.
  4. Tilsæt derefter olie, mandelmælk og hørskum. Bland grundigt til dannelse af en dej.
  5. Rul dejen forsigtigt ud.
  6. Overfør dejen til formen og brug fingrene til at trykke den ned i bunden og op af siderne. Stik et par huller med en gaffel i bunden.
  7. Bag tærtebunden i 10 minutter på 180c, og lad den herefter køle af.

Frangipane fyldet:

  1. Bland smør og mandelekstrakt sammen og tilsæt hørskum.
  2. I en stor skål blandes mandler, mel og bagepulver. Tilsæt smørblandingen til de tørre ingredienser. Bland sammen for at kombinere grundigt. Bland revet citronskal og plantebaseret fars i.

Opbygning af tærten:

  1. Dæk tærtebunden med fyldet og top med de tyndt skåret pærer. Drys noget kokossukker over.
  2. Bages i 45 minutter på 180 c.
  3. Lad tærten afkøle lidt inden den spises.