vegansk mayonaisse

Denne ægfri mayonnaise er velsmagende til hjemmelavede fritter og grillede grøntsager.

Vegansk mayonnaise

  2 personer

 15 minutter & 1 time afkølning

Ingredienser

  • ½ kop kokossmør, lidt opvarmet.
  • ½ kop kogt let afkølet vand
  • ¼ kop ekstra jomfru olivenolie
  • 3-4 fed hvidløg
  • ¼ tsk Himalayasalt

Fremgangsmåde

  1. Kom kokossmør, varmt vand, olivenolie, hvidløg og salt i en blender og bland det ved højt tempo i et minut eller to, indtil massen fortykker.
  2. Lad mayonnaisen afkøle i en time ved stuetemperatur – alternativt kan du placere den i køleskabet i 20 minutter. Hvis du gerne vil bruge mayonnaises til en kold ret, fortyndes den med vand, indtil den ønskede konsistens er nået.
  3. Opbevares i køleskabet, mens den hærder. Før brug lad den stå i stuetemperatur i 30 minutter