Valnøddebrød

Bag et lækkert valnøddebrød, der er spækket med kernesundhed. Denne opskrift er på delvist fuldkornshvedemel– nyd det sammen med en god marmelade på toppen.

Valnødden har fået forskernes opmærksomhed på grund af sine helsebringende egenskaber. Niveauet af plante-Omega 3 er særligt højt i valnødder, det samme gælder for antioxidanterne, som bekæmper frie radikaler i kroppen. Valnødder ligner små hjerner og kaldes da også for “hjernemad” på grund af deres tilsyneladende evne til at stoppe hjernens ældning (hos rotter i hvert fald).

Lær artiklen: Nødder og sundhed

Valnøddebrød

 1 brød

  1 time & hævetid 1 1/2 time.

Ingredienser

  • 4 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 375 g hvedemel
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 2 spsk maltmel
  • 1 spsk honning
  • 150 g grofthakkede valnøddekerner
  • 2 tsk havsalt

Fremgangsmåde

  1. Smuldr gæren i vandet.
  2. Tilsæt ingredienserne, rør i dejen med en ske og ælt den bagefter på et mel drysset bord.
  3. Den samlede æltetid er cirka 5-10 minutter.
  4. Det er meningen at dejen skal være fast. Form dejen til et brød der cirka er 30 cm langt.
  5. Læg det på en plade med bagepapir. Lad det hæve under et hviskestykke i 1 1/2 time.
  6. Bag brødet i en kold ovn ved 200 grader i 45 minutter.