Tofu & kikærter med karry og grønt

Tofu er en sojabønnemasse, der er lavet af koaguleret sojamælk. Den er kendt fra det kinesiske, japanske og koreanske køkken. Tofu indeholder en del proteiner og er rig på B-vitaminer, jern og kalcium. Det kan værne mod fx knogleskørhed og brystkræft. Husk at købe økologisk Tofu for at undgå unødvendig GMO og kedelig kemi.

Tofu & kikærter med karry og grønt

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 200 g tofu
  • 1 frisk rød chili
  • 200 g friske grønne salater efter eget valg ( rucola, kål, spinat, salatblade, karse, ect. )
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 spsk stødt koriander
  • 2 tsk spidskommen
  • ½ tsk cayennepeber
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 x 400 g hakkede tomater
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 x 400 g kikærter
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk garam masala
  • ½ citron
  • 2 tsk spidskommen frø

Fremgangsmåde

  1. Skræl og hak løget fint. Skræl hvidløg, så hak 1 fed og skær resten fint i både. Skær tofu i tern. skær chili fint, og hak det grønne.
  2. Varm olie i en gryde, tilsæt løg og hakket hvidløg, og kog forsigtigt, indtil løget begynder at brune.
  3. Tilsæt stødt koriander og spidskommen, cayenne og gurkemeje. Kog i 1 minut. Rør tomater og  2dl vand i. Lad det simre i 10 minutter.
  4. I mellemtiden varmes 1 spsk kokosolie på en pande og steg tofu indtil den er gylden. Dræn tofu på en køkkenrulle.
  5. Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem og rør i tomatsaucen,  varme det igennem. Tilsæt derefter paprika, garam masala, citronsaft og krydderier, plus mere vand, hvis det ser for tør. Tilsæt tofu til sidst.
  6. Varm 1 spsk kokosolie i en gryde. Tilsæt spidskommen og steg det blidt for at frigive aroma, tilsæt derefter skåret hvidløg og chili.
  7. Når hvidløget begynder at brune, tilsættes de grønne blade og lad det stege i 2 til 3 minutter, indtil det lige er kogt. Serveres med tofu og kikært karry.