Thai cashewnødder med kylling

Køb økologiske kyllinger for at sikre dyrevelfærd og mindske indtaget af kedelig kemi. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.

Thai cashewnødder med kylling

 4 personer

 20 minutter

Ingredienser

Sauce:

  • 1 tsk sojasauce
  • 1 spsk sød mørk sojasauce
  • 1 spsk fiskesauce
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk vand

Øvrige:

  • 2 spsk neutral kokosolie
  • 2 fed hvidløg, pillet og hakket
  • 1/2 lille salatløg, kvarte
  • 4 stk finger-længde tørrede røde chilier (såsom chile de arbol), frøene fjernet og skåret i halve
  • 1/2 kop ristede cashewnødder
  • 8 kyllingebryst uden skind, skåret i tynde stykker
  • 1 løg, kvarte

Fremgangsmåde

  1. Pisk alle sauce ingredienser sammen i en lille skål og sæt til side.
  2. Varm olien i en wok eller stor stegepande i 5 minutter over medium-høj varme. Når olien er varm nok til at producere en syden, når en dråbe vand rammer det, tilføje alle cashewnødder. Steg cashewnødder, indtil de bliver lysebrune, blot et par minutter. Fjern dem fra olien med en hulske og læg dem på et stykke køkkenrulle for at hvile.
  3. Tilsæt hvidløg, løg, og tørrede røde chilier til wokken. Lad det stege i 3-5 minutter, eller indtil du kan begynde at lugte den krydrede aroma af chili. Tilføj kylling og fortsætte med at røre, indtil kyllingen bliver uigennemsigtig og er kogt igennem (ca. 4-5 minutter). Returnér cashewnødder til wokken og fordel det hele godt.
  4. Tilsæt saucen til woken og sørg for det er godt fordelt på alle ingredienserne.
  5. Sluk for varmen og tilsæt de hakkede forårsløg. Serveres straks med jasmin ris eller brune ris.