Suppe med kylling & sorte bønner

Køb økologiske kyllinger for at sikre dyrevelfærd og mindske indtaget af kedelig kemi. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.

Suppe med kylling & sorte bønner

 4 – 6 personer

  1 time

Ingredienser

  • ½ bundt frisk koriander, (15 g)
  • Olivenolie
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 stilke selleri
  • 250 g kogt kylling
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 1 x 400 g dåse sorte bønner
  • 750 ml hønsefond
  • 1 frisk majskolbe
  • 1 frisk laurbærblad
  • 75 ml madlavningsfløde 18 %
  • 2 majs tortillas
  • 1 citron

Fremgangsmåde

  1. Pluk korianderblade og sæt til side, fint skær stilkene. Skræl og hak løg og hvidløg, derefter trim selleri og skær i fine skiver.
  2. Sæt en stor gryde over medium-lav varme og hæld i 1 spsk olivenolie i. Tilsæt løg, hvidløg, selleri og koriander stilke, derefter sauter i ca 10 minutter, eller indtil grøntsagerne blødgøres men ikke taget farve.
  3. I mellemtiden, rives kylling i mindre stykker og sættes til side.
  4. Når grøntsagerne er blødgjort, tilsættes spidskommen og cayennepeber i gryden og steges i 1 minut. Rør de sorte bønner i, sammen med væsken, og hønsefonden.
  5. Skær majs kerner fra kolben og tilføje det hele på panden, sammen med laurbærblad. Forsigtigt bringes det hele i kog, derefter skrues ned for varmen til lav og lad det simre i 15 minutter.
  6. Rør kylling og fløde i, smag til med salt og peber, derefter skrues lidt op for varmen i yderligere 10 minutter.
  7. Når suppen er næsten klar, ristes majs tortillas i en varm, tør pande, indtil let gyldent. Skær dem i store stykker, og foer dine suppe skåle med dem.
  8. Pres lidt citron over sammen med lidt korianderblade.