Sund cheesecake til morgenmad

Rå frugter indeholder et væld af vitaminer, der beskytter kroppen mod skadelige frie radikaler. Disse frie radikaler bidrager til kroniske sygdomme som kræft og hjertesygdom.

Hvis du bekymrer dig om at fylde dig selv med kulhydrater, når du spiser frugt, så husk at frugt er et simpelt kulhydrat, og sukkerne absorberes let af celler som brændstofkilde.

Når du bruger rå frugt får du også fibre og høje doser af antioxidanter. Grøntsager giver store mængder mineraler som jern, calcium og magnesium, som vores kroppe har brug for metaboliske processer, nervefunktion og en lang række andre vigtige opgaver.

Det er en balance mellem forskellige mineraler, der hjælper kroppen med at opretholde normal sundhed. Naturligvis indeholder grøntsager også masser af antioxidanter, så du vil gerne have mange frugter og grøntsager i din kost.

Sund cheesecake til morgenmad

 8 – 10 personer

  30 minutter & 2 timer på køl

Ingredienser

Bund:

  • 420 g mandler med skind
  • 170 g friske dadler
  • 1 tsk vanille ekstrakt
  • 1 knivspids hav salt

Creme:

  • 375 g. cashew nødder – ( udblødt i 2 timer i vand )
  • 75 g kokoskød
  • 250 ml vand
  • 175 g agave sirup / Manuka honning
  • 180 ml frisk citron / mango juice
  • 1 tsk citronskal
  • 1 tsk frisk vanille frø / 2 tsk vanille ekstrakt
  • 1 knivspids himalaya salt
  • 4 spsk kokosolie
  • 130 g jordbær skåret i skiver til toppen

Fremgangsmåde

  1. Blend dine mandler i en foodprocessor indtil de er i grove stykker. Lad foodprocessor køre og tilsæt dadler, vanille samt salt indtil det bliver til en klæbrig masse.
  2. Tag en tærteform med løs bund ø 20 cm og dæk bunden med massen og placere den i fryseren imens du laver fyldet.
  3. Kom alle ingredienser til fyldet i en blender undtagen kokosolien, og blende det indtil det er en ensartet masse- lidt mere vand kan tilsættes hvis det er nødvendigt for at få en cremet masse. Tilsæt herefter olien imens maskinen kører. Kom cremen ovenpå tærtebunden og sæt den tilbage i fryseren i et par timer.

Serveres med de skåret jodbær på toppen.