Der er efterhånden ved at være et stort fokus på, hvordan vi kan mindske vores forbrug af plastik. Tænk bare på plastikbestik, som kun anvendes en enkelt gang, for kort efter at ende i skraldespanden – eller endnu værre: i naturen.

Én af løsningerne har indtil nu været at anvende bionedbrydelige, komposterbare materialer. Udviklingen er gået et skridt videre; forestil dig at røre mælk i din kaffe, for derefter at spise skeen.

Det indiske firma Bakey’s begyndte allerede i 2011 at arbejde mod et alternativ til en-gangs bestik og har udviklet en helt spiselig ske, skabt af enkle ingredienser: mel og vand. Det er en idé der virker så åbenlys, men som er en mulig løsning på verdens store problem med plastikaffald.

Skeen er hovedsageligt baseret på mel af sorghum (også kendt som durra). Sorghum er yderst miljøvenlig at dyrke, og kræver tilmed meget lidt vand for at trives. Derudover er der rismel og hvedemel på ingredienslisten, men firmaet arbejder på at udvikle en helt glutenfri udgave.

Læs også: Frankrig forbyder kopper, tallerkener og bestik lavet af plastik

Føler du ikke for at spise skeen, kan den med god samvittighed smides ud. Det tager nemlig mindre end 10 dage før den bliver nedbrudt, hvis den da ikke bliver spist af insekter eller andre dyr inden.

Den spiselige ske fås i øjeblikket i en række forskellige smagsvarianter, og firmaet håber på senere hen at kunne udvide produktionen til at omfatte spiselige gafler, spisepinde og suppeskeer. Bakey’s arbejder i øvrigt hen imod at blive certificeret økologisk, vegansk, glutenfri, non-GMO og Fair Trade inden året er omme.

På Kickstarter er det muligt at støtte firmaet og bestille sine helt egne spiselige skeer – prøv evt. dem med ingefær/mynte smag.

Web: https://www.kickstarter.com/projects/1240116767/edible-cutlery-the-future-of-eco-friendly-utensils

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk

Kilde: www.treehugger.com