Kritikere hævder den nye lov overtræder EU-reglerne om fri bevægelighed for varer

Frankrig har vedtaget en ny lov for at sikre at alt plast service, skal være lavet af biologisk fremskaffede materialer så det i fremtiden skal kunne komposteres.

Loven, der træder i kraft i 2020, er en del af Energy Transition for Grøn Vækst – en ambitiøs plan, der har til formål at gøre det muligt for Frankrig at lave et mere effektivt bidrag til håndtering af klimaændringer.

Læs også: Spiseligt bestik

Strid om den nye lov

Selv om nogle økologer og deres organisationer går ind for forbuddet, hævder andre, at det har overtrådt EU-reglerne om fri bevægelighed for varer.

Pack2Go Europe, en Bruxelles-baseret organisation, der repræsenterer de europæiske emballageproducenter, siger at de vil bekæmpe den nye lov, og håber det ikke spreder sig til resten af kontinentet.

“Vi opfordrer Europa-Kommissionen til at gøre det rigtige og anlægge sag mod Frankrig for at krænke europæisk ret,” udtaler Pack2go Europe generalsekretær Eamonn Bates til The Associated Press, og fortsætter“Hvis de ikke gør det, vil vi.”

Hr Bates mener, at der ikke er noget bevis for biologisk oprindelses materialer er mere miljøvenligt, og at forbuddet kunne gøre situationen værre ved at mennesker misforstå omfanget af nedbrydelighed.

“[Forbuddet vil] blive forstået af forbrugerne at det er i orden at efterlade denne emballage i naturen efter brug, fordi det er let biologisk nedbrydelige i naturen. Det er noget vrøvl! Det kan endda gøre det lille problem værre,” udtaler han.

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk

Kilde: Indenpendent