Spinatlasagne (Glutenfri)

Spinat bladene indeholder mineraler, såsom kalium, magnesium, kobber, zink og mangan. Disse hjælper kroppen med at regulere kropsvæsker, cellefunktioner, puls samt blodtryk. Og de er med til at skabe robuste, nyttige enzymer

Spinatlasagne (Glutenfri)

 6 personer

 50 minutter

Ingredienser

  • 1-2 pakker glutenfrie lasagneplader
  • 1 kg frisk spinat eller 500 g frossen
  • 1 håndfuld parmesan – kan udelades

Tomatsovs:

  • 1 spsk neutral kokosolie til stegning
  • 1-2 stilke bladselleri
  • 1 gulerod
  • 1 rød pebber
  • 1 dåse flåede tomater
  • 4 fed hvidløg
  • Tørret basilikum og oregano

Bechamelsovs:

  • 1 løg
  • 2 spsk kikærtemel / boghvedemel
  • 1/2 l vand eller mælk / vegansk mælk
  • 1 pastinak
  • 1/2 rodselleri
  • Salt, pebber og muskatnød

Fremgangsmåde

  1. Spinaten vaskes grundigt og dryppes af. Fjern de groveste stilke. Læg spinatbladene i en gryde og lad dem koge med det vand der hang ved fra skylningen. Brug to grydeskeer til at vende spinaten med og sluk for pladen. Lad spinaten trække under låg i 10 minutter. Hæld spinaten til afdrypning, og hak den derefter groft og drys med salt og peber. Hvis du har valgt at bruge den frosne spinat, da skal den kun tøes op, hakkes og krydres.
  2. Til tomatsovsen skal guleroden rives groft, selleri og hvidløg skal snittes fint og den røde peber skæres i tern. Hæld lidt olie i en gryde og svits grønsagerne heri. Tilsæt alle krydderier og de flåede tomater. Lad sovsen koge stille i 10 min. Hvis du ønsker en mere jævn sovs, kan du herefter blende den lidt med en stavblender.
  3. Til bechamelsovsen skal rodfrugter og løg hakkes groft og svitses i olie. Drys mel i og tilsæt vand eller mælk skiftevis med melen. sovsen skal koge ca. 10-15 minutter inden du kan blende den med en stavblender. Smag til med krydderigerne.
  4. Tænd ovnen på 200 grader. Fordel tomatsovs, lasagneplader, spinaten og bechamelsovsen i et ovenfastfad. Start med tomatsovsen, dernæst lasagneplader, halvdelen af spinaten, et lag af bechamelsovsen. Slut af med lasagnepladerne og hæld lidt bechamelsovs over så det dækker lasagnen. Drys med parmesan.
  5. Giv lasagnen 20 minutter i ovnen eller til overfladen er lysebrun.