Spinat crepes med svampe, basilikum pesto & tahini dressing

Spinat bladene indeholder mineraler, såsom kalium, magnesium, kobber, zink og mangan. Disse hjælper kroppen med at regulere kropsvæsker, cellefunktioner, puls samt blodtryk. Og de er med til at skabe robuste, nyttige enzymer

Spinat crepes med svampe, basilikum pesto & tahini dressing

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

Crepes:

  • 1 kop boghvedemel
  • 1 1/2 kop vand
  • 1 tsk æbleeddike
  • 4 håndfulde spinat, fint hakket.
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk neutral kokosolie til stegning
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk havsalt
  • Twist sort peppper

 Svampe:

  • 4 kopper svampe af eget valg – let hakket
  • 1/2 spsk neutral kokosolie
  • 1 tsk salt
  • Twist sort peber

Pesto:

  • 4 spsk pinjekerner
  • 4 stor håndfuld basilikum
  • 1 hvidløgsfed
  • 4 spsk næringsgær
  • 2 tsk havsalt
  • Twist sort peber
  • 1 tsk olivenolie
  • Lidt vand

Toppings:

  • Lemon tahini dressing
  • Dukkah ( egyptisk krydderi )

Fremgangsmåde

Crepes:

  1. Tilsæt mel, spinat og krydderier til en stor skål. Rør for at kombinere. Tilsæt vandet, olivenolie og eddike. Bland til en glat dej.
  2. Sæt til side i 10 minutter.
  3. Tilsæt lidt kokosolie til en non-stick lille stegepande.
  4. Tilsæt 1/4 kop dej til panden og rør rundt, så du får en jævn crepe.
  5. Steg på mellem varme i ca. 2 minutter, indtil der er bobler i crepen og du kan vende den let, og steg den i yderligere 30 sekunder til et minut
  6. Fjern den fra panden og hold den varm unde ret klæde; forsæt med resten af dejen.

Svampe:

  1. Tilsæt olien og svampen til en lille gryde, steg på medium varme i et par minutter, indtil de er bløde og let brunet.
  2. Sluk for varmen og kryd det godt.

Pesto:

  1. Tilsæt alle ingredienserne til din foodprocessor eller blend med høj hastighed indtil alt er kombineret med den tekstur du foretrækker. Det kan være nødvendigt at skrabe siderne ned et par gange.

Servering:

  1. Fyld dine crepes med svampe og fold dem. Slut af med lidt tahini dressing og dukkah krydderi over