Spaghetti alle Vongole

Spaghetti alle Vongole er en Italiensk ret som kan laves nem tog hurtigt.

Fisk kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.

Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.

Spaghetti alle Vongole

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • kg venusmuslinger, hjertemuslinger, eller andre gode muslinger
  • 4 fed hvidløg
  • 0,5 medium stærk rød chili
  • 75 smør
  • 5 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 1 dl tør hvidvin
  • 0,25 bundtbredbladet persille
  • 500 tørret spaghetti
  • 1 stk usprøjtet citron
  • Salt
  • Sort peber

Tilbehør:

  • Grovt brød
  • Blandet grøn salat
  • Krydderurter

Fremgangsmåde

  1. Rensning af muslinger: Vask muslingerne grundigt ved at gnubbe dem mod hinanden imellem dine hænder – dette ’sliber’ evt. urenheder og sand af skallerne. Kassér de muslinger der evt. måtte være knækkede, og er der nogen der er åbne bankes de hårdt mod bordkanten – lukker de sig ikke i løbet af lidt tid kasseres de også. Lad nu muslingerne ligge i koldt vand tilsat godt med salt i et par timer. Rens derefter grundigt under rindende vand – nu er de klar til brug.
  2. Spaghetti: Køb pasta af god kvalitet – den bedste du kan finde. Køb tørret – IKKE frisk. Denne ret er SÅ simpel at den kræver de bedste råvarer. Kog spaghettien efter anvisning på posen/pakken – husk dog at den gerne må være lidt al dente (ha bid).
  3. Spaghetti alle Vongole: Dræn skyllevandet fra muslingerne og lad dem dryppe godt af.
  4. Skær chili (uden kærner) og hvidløg i fine skiver.
  5. Varm olivenolie og halvdelen af smørret i en gryde og tilsæt chili og hvidløg, sautér indtil det lige netop så småt begynder at tage farve.
  6. Tilsæt da venusmuslingerne og hvidvin og damp muslingerne i cirka 2 – 3 minutter under låg. Er der meget suppe tilbage, tag da muslingerne op, og kog væden ind til ca. 1 dl. (på fuldt blus).
  7. Kasser nu de muslinger der evt. ikke har åbnet sig, og kom resten tilbage i gryden sammen med den kogte spaghetti.
  8. Tilsæt smørret og den hakkede persille og revet skal (KUN det gule) af en halv citron – tilsæt det sammen med 1 spsk. citronsaft og vend det hele godt sammen og smag til med salt og godt med sort peber….. Server straks.
  9. Anret i store dybe tallerkener.
  10. Server med godt brød og evt. en grøn salat med masser af friske krydderurter.