Sød kartofel med spinat og kokosmælk

En stor sød kartoffel indeholder over 100 procent af det anbefalede daglige indtag af A-vitamin, der kædes sammen med anti-aldringsfordele, godt syn og forebyggelse af kræft.

Sød kartofel med spinat og kokosmælk

 4 personer

 1 time

Ingredienser

  • 1 spsk neutral kokosolie
  • 1 løg, hakket i tern
  • 2 fed hvidløg, revet
  • 3 cm ingefær, revet
  • 1-2 spsk rød thai karrypasta (kontroller etiketten for at sikre dig, at den er vegetarisk / vegansk)
  • 1 spsk peanutbutter
  • 500 g sød kartoffel, skrællet og skåret i mundrette tern
  • 200 ml vand
  • 400 ml kokosmælk
  • 200 g frosne spinat
  • 1 citron, saften heraf

Til servering:

  • Kogte brune ris
  • tørristede peanut

Fremgangsmåde

  1. Smelt kokosolie i en gryde over medium varme, og tilsæt løg til de er gyldne – cirka 5 minutter.
  2. Tilsæt revet hvidløg, revet ingefær, og steg i yderligere 1 min.
  3. Tilsæt rød karrypasta, peanutbutter og kartofler til gryden, tilsæt derefter kokosmælk og vand.
  4. Bring retten i kog, og skru herefter ned for varmen og lad det simre uden låg i 25-30 min., eller indtil de søde kartofler er a la dente.
  5. Til sidst tilsæt spinat og citronsaften, og krydre godt.
  6. Server med kogt ris, og drys lidt tørristede peanuts over retten.