Rødbede latte

Rødbeder:

  • Er sunde fordi, de indeholder masser af folat, som er vigtigt for din blodproduktion og celledeling.
  • Indeholder godt med kalium, der er essentielt for muskler og nerver. Rødbeden er desuden kalorielet og fiberrig og gavner både talje og fordøjelse.
  • Indeholder vitamin A, B og C samt opløselige fibre der kontrollerer blodsukkeret, kolesterolniveauet og tarmfunktionen. Rødbeder er rige på beta-caroten, carotenoider og flavonoider – alt sammen kraftfulde antioxidanter

Læs også artiklen: RØDBEDER: RENSER DIN LEVER

Rødbede latte

 1 person

 5 minutter

Ingredienser

  • 1¼ kopper mandelmælk (kokos og cashew mælk kan også bruges)
  • 1 medium kogt rødbede, uden skind *
  • ¼ tsk kanel
  • 1 tsk revet frisk ingefær (eller ¼ tsk tørret)
  • 2 tsk kokosolie (for maksimal absorption af næringsstoffer)
  • Stænk af vanilje
  • 2 tsk ahornsirup eller tilføj en dadel under blanding proces i stedet for ahornsirup

* Kog din rødbeder eventuelt dagen før ved at placere en gryde med lige nok vand til at dække. Bring i kog, og reducere herefter varmen, og lad det simre indtil de er møre i ca. 40 minutter, eller indtil rødbederne kan gennemboret med en gaffel. Tøm vandet, derefter skylles rødbederne under koldt vand. Når de er afkølet, kan skindet nemt fjernes.

Fremgangsmåde

  1. Blend de kogte rødbeder med mælk i en blender, indtil glat.
  2. Tilføj kanel og ingefær og blend kort.
  3. Kør blandingen gennem en si og hæld herefter det i en lille gryde og varm forsigtigt – sørg for det ikke koger.
  4. Når varmet igennem, bland kokosolie i og pisk.
  5. Til slut, kan din latte sødes med en dråbe vanilje og ahornsirup.