Ristede gulerod & fennikel suppe

Gulerødder regulerer blodsukkeret da rødderne er rige på både kalium, jod og kostfibre, som fremmer fordøjelsen, regulerer dit blodsukker og forebygger hjerte-kar-sygdom.

Gulerødder 3-4 stk. dagligt kan hjælpe mod tarmkræft. Gulerod indeholder stoffer, der kan mindske svulster med 80 procent, viser forsøg med rotter.

Gulerødder er rige på betacaroten, der styrker øjnene og forbedrer dit nattesyn. Jo mere orange guleroden er, jo mere indeholder den.

Ristede gulerod & fennikel suppe

 4 personer

  1 time

Ingredienser

  • 1 kg gulerødder skrællet og skive skåret
  • 2 fennikel, skive skåret, toppen gemmes til servering
  • 1 løg, skåret
  • olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1,6 liter grønsagsbouillon
  • 1 dl creme fraise 18 % til servering
  • Grovt brød eller ristet rugbrød til servering

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 190C
  2. Læg gulerødder, fennikel og løg i en bradepande og hæld 2 spsk olivenolie over.
  3. Varmes i 20 minutter, tilsæt derefter hvidløgsfed. Bland det grundigt og tilbage i ovnen i 20 minutter mere, indtil grøntsagerne er bløde og brunet. Fjern skind fra hvidløgsfed.
  4. Kom de ristede grøntsager i en stor gryde med din grønsagsbouillon og bring det i kog.
  5. Lad det simre i 15 minutter, derefter blend med en stavblender, indtil suppen er helt fint.

Serveres sammen med grovt brød.