Dagens opskrift, Opskrifter, Veganer, Vegetar

Risotto med grillede grøntsager

Risotto med grillede grøntsager

Risotto er en italiensk ret bestående af ris kogt i bouillon ofte tilsat grønsager. Risotto serveres som tilbehør eller som forret.

Til 2 Personer

Ingredienser:

  • 4 spsk olivenolie
  • 4 dl risottoris
  • 4 fed hvidløg
  • 4 shiitake svampe
  • 100 g rødløg
  • 400 g hvide asparges
  • 50 g ramsløg
  • ½- l kogende grøntsagsbouillon
  • lidt rosenpeber
  • Evt. vilde urter

Fremgangsmåde:

Hak løgene og svits dem i olie. Tilføj toppen af svampene og smid resten i kompostbunken. Hæld risottorisene i gryden og svits dem kort, hæld grøntsagsbouillonen i lidt ad gangen. Læg låg på gryden, og giv risene tid til at trække vand og smag til sig.

LÆS OGSÅ:  Holiday dip

Skær halvdelen af de skrællede asparges så de er ca. 4 cm. Skær resten småt og grill dem på en pande. Sæt dem til side. Tilføj dine yndlings vilde urter nu hvor retten er bidefast, og dernæst de store stykker asparges. Lad retten simre. Server risottoen portionsvis og pynt med de grillede asparges. Drys fint med rosenpeber.

LÆS OGSÅ:  Græskar & pølse risotto

Tip:

Server retten med et sprødt brød f.eks. fuldkornsbrød eller ciabatta brød. 

Forrige artikelNæste artikel

Skriv et svar