Risalamande

Risalamande er pæredansk; retten er nemlig opfundet ifølge rygtet ved et tilfælde en sen nattetime på Hotel D’Angleterre i København.

Denne version er super nem at lave, da risengrøden passer sig selv i ovnen. Risengrøden kan med fordel laves dagen inden.

Vegansk risalamande 

Risalamande

 6 personer

 45 minutter

Ingredienser

Risengrød:

  • 130 g grødris
  • 1 l sødmælk
  • 75 g rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 knivspids salt

Tilbehør:

  • 75-100 g smuttede mandler
  • 4 dl piskefløde
  • 1 stor tykbundet gryde med låg, der kan gå i ovnen

Fremgangsmåde

  1. Varm ovnen op til 200°.
  2. Skyl risene, og giv dem et opkog med mælken i en tykbundet gryde. Rør rundt hele tiden.
  3. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud; kom vanillekorn og stangen ned i risene sammen med sukker og salt.
  4. Sæt låg på gryden, og sæt den ind i ovnen i ½ time. Bliv ikke nervøs over, at den er så flydende, som den er.
  5. Lad risengrøden køle helt af.
  6. Fisk vanillestængerne op.
  7. Hak mandlerne groft.
  8. Pisk fløden indtil den har til konsistens som en tyk ymer, og vend den forsigtigt rundt i risengrøden sammen med mandlerne.
  9. Lad risalamanden stå og sætte sig, og server den med en kirsebærsauce.