Raw vegan lime cheesecake

Raw food / rå fødevarer er helt uforarbejdede fødevarer eller sagt simpelt, mad du spiser på den måde du får det fra naturen. Den ubehandlede måde uden varmebehandling (ikke over 48oC) (madlavning, pasteurisering) eller brug af kemikalier (blegning, tilsætningsstoffer, etc.). Naturligvis er gærede fødevarer også betragtet som et raw food – kefir, ost og andre mejeriprodukter naturligt fremstillet af frisk mælk.

Raw vegan lime cheesecake

 8 personer

 20 minutter & 8 timer iblødsætning

Ingredienser

  • ½ kop mandler
  • 2 spsk kokosmel
  • ¾ kop dadler
  • 1 1/2 kop cashewnødder
  • 2 spsk kokosolie, smeltet
  • ½ kop kokosmælk
  • ½ kop frisk lime juice
  • skal af en lime
  • 2 spsk ahornsirup

Fremgangsmåde

  1. Læg cashewnødder i koldt vand i mindst 8 timer, helst natten over er bedst.
  2. Læg dadler i varmt vand i 15 minutter og derefter dræne vandet, før du kommer dem i en foodprocessor.
  3. Tilføj mandler og kokosmel til foodprocessoren sammen med dadler og blend det til en finkornet masse.
  4. Tryk blandingen i en 20 cm springform eller mindre individuelle forme, som du ser på billedet. Skub godt ned, indtil det er godt komprimeret. Sæt i køleskabet så massen bliver fast. Dette kan gøres dagen før.
  5. Tilføj gennemvædet cashewnødder til foodprocessoren sammen med limesaft, limeskal, kokosolie, kokosmælk og ahornsirup og blend godt, indtil blandingen er glat og cremet.
  6. Hæld blandingen på bunden, jævnt fordelt og drys med limeskal.
  7. Opbevares i fryseren i 30 minutter før servering.