Raw lasagne

Hvad er Raw food ?

Raw food er teknisk set mad, der ikke er opvarmet over 48 grader. Dette betyder normalt ubehandlede fødevarer, eller mere specifikt fødevarer i deres naturlige tilstand – intet mere, intet mindre.

Raw lasagne

 4 personer

  35 minutter

Ingredienser

  • 2 squash
  • 1 dl olivenolie
  • 100 g frisk spinat
  • Frisk basilikum

Tomatsauce:

  • Blommetomater
  • 1/2 rødløg
  • 8 soltørrede tomater
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dadler uden sten
  • Grønne krydderier
  • Himalaya salt og peber

Bechamelsauce:

  • 100 g cashewnødder
  • 2 dl avokadoolie
  • Muskatnød
  • Himalaya salt og peber
  • Vand hvis det er nødvendigt

Valnødsauce:

  • 3 dl valnødder (som har ligget i blød i min. 5 timer)
  • 1 spsk soja
  • 80 g brune markchampignon
  • 2 tsk tørret persille
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 dl soltørrede tomater (udblødte eller i olie)
  • 1 spsk agavesirup
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 knsp cayennepeber

Fremgangsmåde

  1. Skær de to squash i skiver og mariner dem i olivenolien.
  2. Skyl spinaten og pluk to håndfulde af basilikum. 
  3. Lav tomatsaucen ved at blende alle ingredienserne sammen i en foodprocessor.
  4. Det samme gælder for bechamelsaucen og valnødsaucen som skal blive mere kødagtig.
  5. Læg en squash som bund efterfulgt af saucer, spinat, basilikum, squash igen – Du kan stable lasagnen lige som du har lyst til.

Tip:

Hvis du vil gøre lasagnen endnu mere lækker kan du tilføje vores nemme glutenfrie pesto, som bliver raw hvis du undlader at bruge parmesan.