Raw gulerodskage

Raw food / rå fødevarer er helt uforarbejdede fødevarer eller sagt simpelt, mad du spiser på den måde du får det fra naturen. Den ubehandlede måde uden varmebehandling (ikke over 48oC) (madlavning, pasteurisering) eller brug af kemikalier (blegning, tilsætningsstoffer, etc.). Naturligvis er gærede fødevarer også betragtet som et raw food – kefir, ost og andre mejeriprodukter naturligt fremstillet af frisk mælk.

Raw gulerodskage

 8 – 10 personer

  30 minutter & ca. 10 timer i dehydrere 

Ingredienser

  • 7 dl finrevet gulerødder
  • 1 tsk stødt muskatnød
  • 2 1/2 dl dadler
  • 1/2 dl rosiner
  • 1 dl friskpresset appelsinjuice
  • 5 dl pekannødder (malet i kaffekværn)
  • 1 dl kokosmel
  • 1/2 tsk appelsinskal
  • 1/2 tsk havsalt
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 1/2 tsk stødt kanel

Glasur:

  • 1 knivspids havsalt
  • Korn fra 1 vaniljestang
  • 3 spsk kokosolie
  • 3 dl cashewnødder
  • 1 dl vand
  • 2 spsk agave nektar

Fremgangsmåde

  1. Blend juicen og dadlerne til en fin masse.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne og bland dem i en stor skål.
  3. Tryk dejen ud til en stor kage eller portionsanretninger og placer dem på et dehydrator ark, og lad kagen dehydrere i ca. 10 timer ved 42 grader. Hvis du ikke har en dehydrator, kan du køle kagen ned i køleskabet i et par timer.
  4. For at lave glasuren skal du blende alle ingredienserne til blandingen bliver fin og glat. Lad glasuren stå i køleskabet, og fordel den over kagen lige inden servering.

Tip:

Kagen kan serveres med lidt reven muskatnød, nødder eller rosiner på toppen.