Raw bananbrød

Raw food / rå fødevarer er helt uforarbejdede fødevarer eller sagt simpelt, mad du spiser på den måde du får det fra naturen. Den ubehandlede måde uden varmebehandling (ikke over 48oC) (madlavning, pasteurisering) eller brug af kemikalier (blegning, tilsætningsstoffer, etc.). Naturligvis er gærede fødevarer også betragtet som et raw food – kefir, ost og andre mejeriprodukter naturligt fremstillet af frisk mælk.

Raw bananbrød

 10 personer

 10 minutter & 5 – 6 timer dehydrering

Ingredienser

Redskaber: Blender/foodprocessor & dehydrator

  • 2,5 kop havregryn
  • 1,25 kop macadamia nødder
  • 1/2 kop hørfrø
  • 2 bananer
  • 1/4 kop agave
  • 1/4 kop dadler + 1 tsk vand = dadel pasta
  • 1 tsk vaniljeekstrakt eller 1/2 vanillekorn
  • 1/2 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Blend havregryn, nødder og hørfrø til mel, enten sammen eller separat, afhængigt af om du vælger en food processor eller blender.
  2. Lav din dadel pasta ved at blande dadler og vand i en blender.
  3. Tilsæt alle ingredienserne i en skål og tilsæt bananerne, og bland det hele let sammen.
  4. Ælt massen og form den til et brød. Læg den på et dehydratorark eller bagepapir.
  5. Dehydrere ved 165 grader i 1-2 timer indtil skorpeform på ydersiden. Når brødet er fast nok, skæres det i skiver.
  6. Dehydrere skiverne ved 115 grader i yderligere 3-4 timer eller indtil det er færdig.