Quinoa frikadeller med grøn salat

De små runde quinoafrø indeholder lidt mere fedt end andre korntyper som ris og pasta. Til gengæld består en stor del af fedtsyrerne i quinoa af omega-3-fedtsyrer, der booster blodets indhold af det gode HDL-kolesterol. Quinoa er desuden rig på kostfibre, der sænker mængden af dårligt kolesterol i blodet.

Quinoa frikadeller med grøn salat

 12 stk.

 45 minutter

Ingredienser

  • 200 g sort quinoa
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 1 stor håndfuld hakket mynte
  • 2 æg
  • 100 g hakkede mandler
  • Havsalt og friskkværnet sort
  • Peber
  • 1 lille finhakket løg
  • 1/2 dl quinoaflager
  • 1 tsk gurkemeje
  • Neutral kokosolie til stegning

Tilbehør:

  • Blandet grøn salat

Fremgangsmåde

  1. Skyl og kog quinoa i ca. 15 minutter. Hæld overskydende vand fra.
  2. Hak blomkålen i små stykker og rør den sammen til en fars, med quinoa og de andre ingredienser.
  3. Lad gerne farsen hvile i 15 minutter.
  4. Konsistensen kan variere lidt, så mærk efter om der skal tilsættes lidt vand eller lidt flere quinoaflager.
  5. Form frikadellerne med hænderne og læg dem forsigtigt på panden.
  6. Steges ved svag varme i kokosolie.
  7. Du kan variere smagen ved at bytte mandlerne ud med hasselnødder eller valnødder.