Pølsebrød

Pølsebrød kan både bruges som almindelige brød men også som hotdog brød.

Pølsebrød

  12 stk.

25 minutter samt 1 time hævetid

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 1 tsk himalaya salt
  • 2 tsk rær sukker
  • 4 1/2 dl lunken vand
  • 1 spsk HUSK
  • 2 æg
  • 7 dl rød finax
  • 2 dl orange finax
  • 1 dl maizena
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl blødt smør
  • Vand, æg eller mælk til pensling

Fremgangsmåde

  1. Smuldr gæren i det lunkne vand, tilsæt HUSK og lad det stå i et par minutter.
  2. Tilsæt æg, sukker, smør og salt og rør massen i en røremaskine i et par minutter.
  3. Tilsæt sesamfrø, maizena og finax lidt ad gangen.
  4. Rør med maskine i ca. 15 minutter.
  5. Lad dejen hæve under et hviskestykke i 30 minutter.
  6. Drys lidt mel på bordet og vend dejen ud herpå.
  7. Lav en lang stang af dejen og del den i 12 stykker.
  8. Sæt brødene til at hæve yderligere 30 minutter.
  9. Tænd ovnen på 250 grader, pensl brødene (pynt dem med frø eller korn) og bag dem i ca. 15 minutter.