Pizzabund (Glutenfri)

Pizzabunde er nemme at lave og så kan du selv bestemme størrelse og form.

Pizzabund (Glutenfri)

  2 stk.

 35 minutter samt 45 minutter hævetid

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 1 1/2 tsk honning
  • 4 dl lunket vand
  • 1 tsk havsalt eller himalaya salt
  • 2 spsk HUSK
  • 2 spsk olivenolie
  • 100 g kikærtemel
  • 200 g rismel
  • 50 g majsmel

Fremgangsmåde

  1. Smuldr gæren i vandet og tilsæt honningen. Lad blandingen hvile i ca. 10 min.
  2. Tilsæt olie, HUSK og salt. Rør det godt sammen.
  3. Tilsæt majsmel, kikærtemel og halvdelen af rismelet, rør det sammen i en røremaskine eller en håndmikser med dejkroge.
  4. Tilsæt så meget rismel (lidt ad gangen), at dejen bliver svær at ælte for maskinen.
  5. Ælt dejen i hånden med rismel på bordet.
  6. Lad dejen hæve i en skål under et hviskestykke i ca. 45 minutter.
  7. Tænd ovnen på 250 g og lad bagepladen blive varmet op i ovnen.
  8. Del dejen i to og ælt dem hver især på et meldrysset bord, gør dem lidt flade på bagepapir med en kagerulle.
  9. Dejene skal være ca. 1/2 cm. tykke, hvis du er kreativ kan du forme dejen til et hjerte ved hjælp af en pizzaskære.
  10. Fyld toping på pizzabunden.
  11. Læg forsigtig din pizza ned på den varme bageplade og bag den nederst i ovnen i cirka 15 minutter.