Piri piri kylling og søde kartofler

Køb økologisk kylling for at sikre dyrevelfærd og mindske indtaget af kedelig kemi. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.

Piri piri kylling og søde kartofler

 4 personer

  1 time & 8 timer marinering 

Ingredienser

  • 1,3 kg kylling
  • 3 kviste af frisk timian
  • 4 fed hvidløg
  • 1 tsk sød røget paprika
  • Havsalt
  • Friskkværnet sort peber
  • Olivenolie
  • 2 rødløg
  • 4 modne tomater
  • Piri piri sauce

Søde kartoffel pomfritter:

  • 750 g søde kartofler
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 spsk fint semulje

Jalapeno SALSA:

  • 1 x 200 g syltede jalapeños
  • 1 bundt frisk koriander

Fremgangsmåde

  1. Ved hjælp af en skarp kniv, skæres forsigtigt kyllingen på langs v rygraden.
  2. Pluk timian blade i en morter og kværn, skræl og tilsæt 1 fed hvidløg, tilsæt derefter paprika og en knivspids salt. Kværn til en pasta, så rør 2 spsk olivenolie i.
  3. Gnid marinaden over kyllingen, og sørg for at komme ind i alle kroge. Dæk til og lad trække i køleskabet i mindst 2 timer, eller gerne natten over.
  4. Forvarm ovnen til 180 ° C .
  5. Placer en stor grill pande på kraftig varme. skær de uskrællede løg i kvarte og halvere tomater.
  6. Placere dem på den varme grill pande med chili og de resterende uskrællede hvidløgsfed.
  7. Grill i 5 til 10 minutter, eller indtil det er mørt, vend regelmæssigt.
  8. Fjern hvidløgs skind og skræl løg, derefter tilføjes alle grøntsager til en foodprocessor med et stænk af rødvinseddike og en god sjat af ekstra jomfru olivenolie.
  9. Blend indtil fin konsistens, tilsæt derefter et stænk af vand for at løsne, hvis det er nødvendigt. 
  10. Opvarm din grill pande igen, og tilsæt den marinerede kylling. Svits kyllingen 8 til 10 minutter, vend regelmæssigt.
  11. Kom herefter kylling i ovnen i en bradepande, i 45 minutter, eller indtil stegt igennem.

Søde kartoffel pomfritter:

  1. Imens skæres de søde kartofler i grove 2 cm både. Tilsæt paprika, semulje, en lille knivspids salt og peber og en sjat af olivenolien.
  2. Spred bådene ud på to store bageplader, og placere dem i ovnen i 25 til 30 minutter, eller indtil de er møre og sprøde.

Jalapeño salsa:

  1. Dræn jalapeños for væske og tilsæt til en foodprocessor med et stænk af saften fra dem. Riv koriander og tilsæt et stænk af ekstra jomfru olivenolie.
  2. Blend godt indtil god konsistens.
  3. Serveres sammen med den stegte kylling med din piri piri sauce, søde kartoffelbåde og lidt jalapeño salsa.