Persisk lammegryde

Persisk lammegryde smager vidunderligt, og passer sig selv. Super nem middagsret til gæster eller blot når familien skal forkæles lidt ekstra.

Køb økologisk lammekød og vær med til at sikre bedre dyrevelfærd. Får skal have adgang til græsarealer fra 15. april til 1. november, når vejrforholdene og dyrenes fysik tillader det. Dyrene skal være på græsningsarealet minimum seks lyse timer dagligt. I stalden må de kun bindes kortvarigt.

Persisk lammegryde

 6 personer

  2 timer

Ingredienser

  • 6-7 lammeskanke (eller 1 1/2 kg lammebryst)
  • 3 store løg, skåret i både
  • 2 tsk salt og 1 ½ tsk peber
  • 1 ½ tsk gurkemeje
  • 1 ½ tsk oregano
  • 1 ½ tsk safran
  • 4 dl fine ærter
  • 3 store kartofler
  • 12 dl vand.

Fremgangsmåde

  1. Kom kødet i en stor gryde og hæld 12 dl vand over. Lad det koge op og skum suppen.
  2. Tilsæt løg og krydderierne og lad det små koge 1 ½ time under låg.
  3. Kom ærterne og de skrællede findelte kartofler i blandingen 20 minutter før kogetiden er udløbet .
  4. Smag til med flere krydderier, hvis det skønnes nødvendigt.