pebernødder

Når julen nærmer sig er der intet så skønt som hjemmelavet pebernødder som siges at stamme helt tilbage til 1400-tallet, hvor de blev kaldt peberkager.

Pebernødder

 Cirka 100 stk

  30 minutter & trækketid 2 timer

Ingredienser

  • 1 æg / 1 tsk. natron
  • 150 g rørsukker
  • 1 dl. fløde
  • 100 g smør
  • 250 g mel
  • 1 nip hjortetaksalt
  • ½ tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt hvidt peber
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1/2 tsk. stødt nellike

Fremgangsmåde

  1. Æg, sukker og fløde piskes sammen til en homogen æggesnaps.
  2. Mel, hjortetaksalt og krydderier tilsættes, hvorefter smørret smuldres i.
  3. Bland dejen, til den er ensartet, og sæt den i køleskab i et par timer.
  4. Arbejd dejen igennem og tril den ud til lange pølser. Skær disse i ca. 100 små bidder i alt. Tril bidderne til kugler og sæt dem på en plade med bagepapir.
  5. Bag pebernødderne ved 190° i ca. 12 min.