Peanut Butter, kikærte & chokoladekage (Vegansk & Glutenfri)

Er det ikke fantastisk, hvad du kan lave med kikærter? Tænk bare på alle de lækre ting, du kan lave; utallige typer hummus, vegetar/veganer retter og endda desserter. Der er t.o.m. en masse sundheds fordele ved at spise kikærter, bla. er de gode, hvis dit kolesteroltal er for højt, da de opløselige fibre kan være med til at sænke dit kolesteroltal på en naturlig måde.

Peanut Butter, kikærte & chokoladekage (Vegansk & Glutenfri)

 8 – 10 personer

 45 minutter

Ingredienser

  • 1 glas ( 400 g ) kikærter skylles og drænes eller 240 g kogte kikærter
  • 4 spsk peanut butter
  • 3 spsk ahornsirup eller kokossirup
  • 3 spsk mandelmel
  • 1/4 tsk vaniljepulver eller stænk mandelekstrakt
  • 2 spsk kokossukker
  • 1/4 tsk natron
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk blandet krydderi: kanel, allehånde, muskatnød
  • 3 spsk smeltet kokosolie
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 2 spsk kokos eller mandelmælk
  • Knsp. havsalt
  • Vegansk chokolade brudt i små bidder

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 175 g
  2. Brug et ovnfast fad på 22 x 22 cm. og smør det med kokosolie
  3. Tilsæt alle ingredienserne bortset fra chokoladen til en foodprocessor og blend til en glat og cremet masse.
  4. Overfør massen til en stor skål og rør chokoladestykkerne i.
  5. Derefter smøres massen ud i fadet og drys med lidt kokossukker på toppen.
  6. Bages i 25 – 30 minutter.
  7. Lad kagen afkøle helt, før du løsner og fjerner den fra fadet.