Dagens opskrift, Vegetar

Pasta med butternut squash

Pasta med butternut squash

Butternut et mindre klokkeformet græskar, der i nolge lande kaldes et squash. Faktisk er de sunde og indeholder en række gode næringsstoffer, herunder betacaroten og C-vitamin.

Blandt andet dækker 300 g græskar cirka halvdelen af dit daglige behov for det vigtige vitamin folat – Folat er vigtigt for alle, da vitaminet er vigtigt, når kroppens celler deler sig.

Når du spiser græskar får du desuden A-, B- og C-vitaminer og en god del kalium, der virker positivt på din væskebalance og kan nedsætte blodtrykket.

LÆS OGSÅ:  Sweet Surrender - café af næstekærlighed

OBS! Læg aldrig græskar på køl. De får det ligesom agurker på køl. De bliver slappe

4 personer – Tilberedningstid 35 minutter

Ingredienser:

  • 1 stort butternut squash
  • olivenolie
  • 2 løg, hakket
  • 4 fed hvidløg, hakkede
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 3-4 spsk. citronsaft
  • salt og peber
  • 300 g tørret pasta
  • salt
  • 4 håndfulde oregano
  • masser af revet parmesan

Fremgangsmåde:

  1. Flæk græskarret, og skrab kernerne ud med en ske. Skær skrællen af græskarret, og skær græskarkødet i terninger.
  2. Sautér græskarkødet i olie i en varm gryde i et par minutter, uden at det tager farve.
  3. Tilsæt løg og hvidløg, og lad det sautere med kort. Tilsæt bouillon, og lad det simre under låg i 10-15 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre.
  4. Blend saucen med en stavblender, og smag til med citron, salt og peber.
  5. Kog imens pastaen i rigeligt, saltet vand, til den er al dente. Dræn vandet fra (gem lidt, hvis saucen er for tyk), og vend pasta og græskarsauce, spæd evt. med lidt kogevand.
  6. Anret, og top med oregano og rigeligt parmesan. Servér straks
Forrige artikelNæste artikel

Skriv et svar