Pasta med butternut squash

Butternut er et mindre klokkeformet græskar, der i nolge lande kaldes et squash. Faktisk er de sunde og indeholder en række gode næringsstoffer, herunder betacaroten og C-vitamin.

Blandt andet dækker 300 g græskar cirka halvdelen af dit daglige behov for det vigtige vitamin folat – Folat er vigtigt for alle, da vitaminet er vigtigt, når kroppens celler deler sig.

Når du spiser græskar får du desuden A-, B- og C-vitaminer og en god del kalium, der virker positivt på din væskebalance og kan nedsætte blodtrykket.

OBS! Læg aldrig græskar på køl. De får det ligesom agurker på køl. De bliver bløde.

Pasta med butternut squash

 4 personer

  35 minutter

Ingredienser

  • 1 stort butternut squash
  • Neutral kokosolie til stegning
  • 2 løg, hakket
  • 4 fed hvidløg, hakkede
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 3-4 spsk. citronsaft
  • Salt og peber
  • 300 g tørret pasta
  • 4 håndfulde oregano
  • Masser af revet parmesan

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde:

  1. Flæk græskarret, og skrab kernerne ud med en ske. Skær skrællen af græskarret, og skær græskarkødet i terninger.
  2. Sautér græskarkødet i neutral kokosolie i en varm gryde i et par minutter, uden at det tager farve.
  3. Tilsæt løg og hvidløg, og lad det sautere med kort. Tilsæt bouillon, og lad det simre under låg i 10-15 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre.
  4. Blend saucen med en stavblender, og smag til med citron, salt og peber.
  5. Kog imens pastaen i rigeligt, saltet vand, til den er al dente. Dræn vandet fra (gem lidt, hvis saucen er for tyk), og vend pasta og græskarsauce, spæd evt. med lidt kogevand.
  6. Anret, og top med oregano og rigeligt parmesan. Servér straks