pariserbøf

Køb økologi for at sikre dyrenes velværd -alt økologisk kvæg kommer på græs fra den 15. april til den 1. november.

Dyrene skal være på græsningsarealet minimum seks lyse timer dagligt. Det afhænger dog af, om vejrforholdene og dyrenes fysiske kondition tillader det. Syge kreaturer kan i perioder opholde sig på stald. Når dyrene er ude, skal der være adgang til læ og skygge. For ikke-økologiske køer er der ingen krav, og kun ca. 16 % af dem kommer på græs.

Kilde: Økologisk Landsforening

Pariserbøf

  2 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 300 g hakket oksekød
  • ½ dl minimælk
  • 1 knsp. peber
  • 2 spsk. kapers
  • 2 spsk. løg
  • 1 spsk. høvlet peberrod
  • ½ dl skyr
  • 1 tsk. revet peberrod
  • 2 tsk. æbleeddike
  • 2 tsk. æblegelé
  • 300 g rødbede
  • 2 æbler
  • 2 skive groft brød (f.eks. groft speltbrød eller grahamsbrød)

Fremgangsmåde

  1. Rør oksekødet med mælk og peber.
  2. Hak kapers og løg fint og rør dem i farsen sammen med den høvlede peberrod.
  3. Rør skyr med revet peberrod, eddike og æblegelé.
  4. Riv rødbede og æble og vend det i dressingen.
  5. Form farsen til to bøffer og steg dem på en slip let-pande 4-5 min. på hver side.
  6. Rist brødene og server pariserbøfferne anrettet på brødene sammen med rødbedesalaten.