Solcelleenergi har stort potentiale til at dække en del af verdens energibehov, men er der én ting der kan sætte en stopper for arbejdet, så er det regnvejr. Men det kan ny kinesisk forskning måske lave om på, med en opdagelse der kan lave regnen om til energi.

Forskere fra Yunnan Normal University og Ocean University of China står bag den nye opdagelse, som vil gøre det attraktivt at opstille solcellepaneler, i selv de mest regnfulde områder af verden.

Grafen er svaret på problemstillingen. Et stof som har været kendt og anvendt af forskerne i mere end 10 år, og som nu har fundet vej til solcellepanelerne. Grafen er desuden enormt effektivt til at lede energi, hvilket gør materialet perfekt til formålet.

De kinesiske forskere placerede et atom-tykt lag af grafen på solcellerne, hvorefter interaktionen mellem de positivt ladede ioner i regnvandet og elektronerne i grafenet viste sig at kunne producere elektricitet. Opdagelsen betyder at solceller kan lave energi på selv de mest regnfulde dage.

Dog er løsningen ikke helt så effektiv, eftersom det kun er 6,5 procent af den energi som solcellen modtager, der bliver omdannet til energi. Det blegner lidt i forhold til de 22 procent, som de bedste solcellepaneler kan omdanne. Men lidt mere forskning i området kan medføre spændende fremtidsudsigter for solenergi.

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk

Kilde: www.inhabitat.com/how-graphene-on-solar-panels-turns-rain-into-clean-energy/