NorthSide Festival er en dansk festival arrangeret hvert år i juni på Ådalen i Aarhus. Den første festival blev afholdt i 2010, og den er vokset fra et en-dags arrangement til et tre-dages festival

Festivalen har fokus på bæredygtighed og økologi, og vil derfor igen i år kunne præsenterer nye innovative måder at løfte denne opgave på.

I år vil der blive budt på økologiske specialøl inklusive alkoholfri og glutenfri øl. Der vil desuden igen i år i Kolonihaven være smagninger af økologiske bobler fra Raventos og Nohrlunds økologiske masterclass. 

Nohrlund-Økologiske
Nohrlund Økologiske

For at kunne opfylde publikums behov for Gin & Tonic lanceres der i år en helt ny bar ved indgangen til OutSide, hvor Kirkens Korshær har stået for indretningen. På menukortet finder man primært dansk økologisk gin fra firmaer som Søbogaard og Nyborg Destilleri.

De lækre cocktails kan nydes i rustikke hjemmebyggede møbler skabt af genbrugsmøbler og tøj fra Kirkens Korshærs butikker samlet i en flot gammel træbygning.

Også den populære Tuborg RÅ Bar får i år en overhaling. Ikke nok med at der i år bygges nye siddemiljøer til gæsterne, så vil store dele af området i år også blive overdækket. Dermed skulle der være særdeles fine kår til fans af den ufiltrerede og økologiske pilsner, der står for 94% af alt ølsalg på NorthSide.

Derudover er der også en række arrangementer i Kolonihaven i år med fokus på vin og cocktails. Udover Nohrlunds masterclasses og Vinobles præsentation af økologiske bobler fra Raventos, så kan man i år også prøve økologisk og fadlagret whisky og rom fra Nyborg Destilleri og prøvesmage lidt rosé i Kolonihavens smukke omgivelser. Er man mere til kaffe, så er der også mulighed for at opleve folk fra Peter Larsens Kaffe og Lab Lab fortælle om fermentering og kefir.

NorthSide 2018 er ligesom sidste år en festival med et 100 procent økologisk menukort på tværs af alle boder inklusive bespisning til artister og frivillige. Det er samtidig en festival, der kan byde velkommen til en masse nye boder og retter uden at fornægte de steder, der har haft succes gennem de senere år.

Det samlede program for Kolonihaven kan ses på NorthSide.dk

NorthSide 2018 afvikles i Ådalen ved Aarhus i dagene 7.-9. juni. 2018

Forfatter: Redaktionen på ecolove