Nike giver os et glimt af en smuk ny plantebaseret farvepalette, der vil debutere til sommer i deres nye kollektion

Drømmende dæmpede toner er måske ikke det første, man tænke på når man tænker på bæredygtige sneakers, men farvepaletten på Nike’s nye “Nike Plant Color Collection” bliver svær at undgå denne sommer. I en verden hvor atletiske sko er dominerende, fremsætter denne kollektion en særlig erklæring.

Sommeren 2019, vil “Nike Plant Color Collection”, bruge plantebaserede farvestoffer, inspireret af alternative måder at lave farve på. Air Max 95 og Blazer Low er disse 2 modeller som vil blive lanceret med den nye plantebaseret farvepalette. Det er desværre alt, hvad vi ved på nuværende tidspunkt.

Nike Plant Color Collection
Nike Plant Color Collection

Her på redaktionen står vi tilbage med en masse ubesvarede spørgsmål og vi er ivrig efter at høre mere om bæredygtighedsfaktorerne, men indtil videre bliver vi nødt til at vente. I mellemtiden kan vi dog håbe på, at anvendelse af naturlig farver vil være medvirkende til at lette modeindustriens belastning af syntetiske farvestoffer. Tekstilfarvning er den næststørste forurener af rent vand globalt, og efterlader store mængder af farlige kemikalier i verdens farvande.

Sommerens to andre bæredygtige lanceringer fra virksomheden er “Flyleather Earth Day Pack”, der kombinerer Nike’s genbrugslæder fra kunstner Steven Harringtons, samt “VaporMax 2 Random”, som vil bruge overskydende Flyknit garn, der ellers ville havne på lossepladsen.

Flyleather Earth Day Pack
Flyleather Earth Day Pack

Nike’s nye chef indenfor bæredygtig udvikling; Noel Kinder  fortæller også om vigtigheden for Nike, og deres langsigtede vækst i at bevare vores planet. Han indskyder, at selskabet snart vil begynde at købe 100 procent vedvarende energi i Europa. Og gennem partnerskabet mellem Nike og Avangrid i Nordamerika vil virksomheden opnå 75 procent af vedvarende energi globalt.

“Disse partnerskaber har boostet vores tidsramme, som vi skitserede for tre år siden, da vi blev partner i RE100,” skriver Kinder, “en koalition af virksomheder der lover at levere 100 procent vedvarende energi på tværs af alle operationer.”

Skoene kommer på marked i sommeren 2019 – priser og datoer, kan du læse mere om på Nike.

Kilde: www.kicksonfire.com

Forfatter: Redaktionen på ecolove