Mornaysauce

Mornaysauce er oprindeligt en fransk sauce som er en béchamelsaus med revet eller revet Gruyère-ost tilsat. Nogle variationer bruger forskellige kombinationer af Gruyère, Emmental ost eller hvid Cheddar. En Mornay-sovs lavet med cheddar bruges ofte til at fremstille makaroni og ost.

Mornaysauce

 4 personer

 20 minutter

Ingredienser

  • 4 dl letmælk
  • 2 spsk hvedemel
  • 150 g revet ost
  • 50 g smør
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk revet muskatnød

Fremgangsmåde

  1. Rør 2 spsk af mælken og mel sammen i en gryde.
  2. Tilsæt resten af mælken under omrøring.
  3. Tilsæt smør og kog massen op.
  4. Bliv ved med at røre godt rundt.
  5. Skru ned til svag varme og lad saucen småkoge i 5 minutter under omrøring.
  6. Tilsæt ost og krydderier.

Server med pastaretter eller i lasagne.