Marokkanske småkager - Ghribas

Marokkanske småkager – Ghribas er traditionelle marokkanske småkage med en meget sprød og smeltende tekstur. Succesen af disse småkager afhænger hovedsageligt af dejenes hævetid (en nat i køleskabet) og bagningen skal Ghribaerne være lidt gyldne, hvilket giver dem den fine knitrende effekt på overfladen og smeltesiden.

Marokkanske småkager - Ghribas

 6 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 1 tsk bagepulver
  • 500 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • 50 g blødt smør
  • 375 ml olie
  • 1/4 tsk salt
  • 2 spsk sesamfrø
  • 2 spsk fintreven citronskal
  • Evt mandler til pynt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Sigt mel og flormelis sammen.
  3. Bland salt, bagepulver, smør, sesamfrø og citronskal i blandingen.
  4. Tilsæt olien lidt ad gangen mens dejen æltes.
  5. Dejen skal være blød. 
  6. Tag en spiseske dej, smør hænderne i olie og rul dejen til en lille bold.
  7. Vend bolden i flormelis.
  8. Læg dem på en bageplade med bagepapir og pynt evt hvert enkelt med en mandel.
  9. Bag småkagerne i 7 minutter eller til de er gyldne og sprækker i toppen.