Marokkansk wrap

Alt økologisk kvæg kommer på græs fra den 15. april til den 1. november.

Dyrene skal være på græsningsarealet minimum seks lyse timer dagligt. Det afhænger dog af, om vejrforholdene og dyrenes fysiske kondition tillader det. Syge kreaturer kan i perioder opholde sig på stald. Når dyrene er ude, skal der være adgang til læ og skygge. For ikke-økologiske køer er der ingen krav, og kun ca. 16 % af dem kommer på græs.

Kilde: Økologisk Landsforening

Marokkansk wrap

  2 personer

 40 minutter

  2 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 300 g hakket oksekød
  • ½ løg
  • ½ fed hvidløg
  • 50 g. kikærter
  • 25 g rosiner
  • 1/4 tsk stødt koriander
  • ½ tsk spidskommen
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk salt og peber
  • 4 tortillas
  • 1 snackpeber
  • ½ romainesalat
  • 1 rød chili
  • 1½ spsk koksolie
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 dl yoghurt naturel

Fremgangsmåde

  1. Start med at forvarme ovnen til 180 grader for at lune dine tortillas.
  2. Bland kødet med de pillet og hakket løg og hvidløg.
  3. Bland de drænet og skyldet kikærter i kødet.
  4. Tilsæt rosiner, koriander, spidskommen, kanel, salt og peber og ælt det sammen med hånden.
  5. Form 4 flade bøffer, som brunes i lidt koksolie ca. 1½ minut på hver side.
  6. Rens herefter peberfrugten for kerner og stilk og skær den i lange skiver på langs.
  7. Tilsæt peberfrugt til samme pande som bøfferne og steg det hele ca. 10 min. ved middelvarme, vend bøfferne efter 5 min., rør jævnligt i peberfrugterne.
  8. Lun tortilla 10 min i ovnen.
  9. Del den renset chili og skær den i mindre stykker. Blend chilien med lidt olivenolie og bland det i en skål med yoghurt. Rør lidt rundt, den behøver ikke være ensartet.
  10. Tag hele blade salat af salathovedet. Læg en stribe chili yoghurt på en tortilla, salatblad, peberfrugt og bøf. Pak det ind som en pakke og skær den over på midten og server.