Mandel ost

Nødde oste er velsmagende, og du kan let tilføje den mange forskellige urter og krydderier. Der er et par forskellige måder at lave disse oste på. Du kan lave lækre nødde oste med macadamia nødder, cashewnødder og mange andre nødder og frø.

Mandel ost

  Cirka 200 ml

 15 minutter

Ingredienser

  • 1 kop mandler uden skind (iblødsættes natten over)∗
  • 3/4 kop vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 spsk citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • knivspids Himalaya Salt

∗ Det nemmere for din mave at fordøje mandler, der har ligget i blød. Faktisk hjælper de også på fordøjelsen, fordi enzymet lipase bliver frigivet, og det giver en bedre fordøjelse.

Fremgangsmåde

  1. Kom alle ingredienser i en foodprocessor.
  2. Proces indtil en glat masse. Dette vil tage lidt tid.
  3. Placer nødde blandingen i en saftpose eller dørslag foret med et osteklæde.
  4. Giv blandingen et let klem og placere i køleskabet natten over for at sætte sig.
  5. Du kan nu bruge osten, eller hvis du ønsker den mere fast, placere den i en dehydrator i 6 + timer (ved 115 grader) for at danne en skorpe.