Lammekølle med citron og rosmarin

Køb økologisk lammekød og vær med til at sikre bedre dyrevelfærd. Får skal have adgang til græsarealer fra 15. april til 1. november, når vejrforholdene og dyrenes fysik tillader det. Dyrene skal være på græsningsarealet minimum seks lyse timer dagligt. I stalden må de kun bindes kortvarigt.

Lammekølle med citron og rosmarin

 4 personer

  1 time

Ingredienser

Ingredienser:

  • 1 lammekølle ca. 2 kg
  • 2 citroner
  • 6 kviste rosmarin
  • 4 spsk sennep
  • Kødsnor
  • 1 spsk salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 2 agurker
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 1 potte mynte
  • 2 fed hvidløg
  • 1 kg små kartofler
  • Salt

Fremgangsmåde

  1. Dup kødet og smør det ind i sennep.
  2. Drys med salt og læg citronskiverne på køllen.
  3. Læg rosmarinkvistene på og hold det fast med kødsnor.
  4. Grill kødet indtil det har en temperatur på 60-70 grader i midten ca 45 minutter.
  5. Bag kartoflerne i ovnen eller på grillen i ca. 30 minutter.
  6. Rør resten af ingredienserne sammen til en dressing.