Lammefrikadeller med saltet agurk og bulgur

Køb økologisk lammekød og vær med til at sikre bedre dyrevelfærd. Får skal have adgang til græsarealer fra 15. april til 1. november, når vejrforholdene og dyrenes fysik tillader det. Dyrene skal være på græsningsarealet minimum seks lyse timer dagligt. I stalden må de kun bindes kortvarigt.

Lammefrikadeller med saltet agurk og bulgur

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 500 g hakket lammekød
  • 2 spsk. friskhakket bredbladet persille
  • 2 fed hvidløg
  • Skal af 1 usprøjtet citron
  • 1 tsk. røget paprika
  • 4 spsk. neutral kokosolie til stegning
Saltet agurk:
  • 1 agurk
  • 1 spsk. salt

Tilbehør:

  •  400 g bulgur
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt

Krydderolie:

  • 1 spsk. ras el hanout-krydderi (marokkansk krydderiblanding)
  • 1 fed hvidløg
  • Saft af 1 citron
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 dl olivenolie

Serving:

  • 2 dl græsk yoghurt 2 %
  • Bredbladet persille

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde:

  1. Saltet agurk: Skyl agurken, og skær den i lidt tykke skiver på skrå. Læg dem i en sigte over en skål, og drys salt over. Lad trække i 20 minutter.
  2. Lammefrikadeller: Læg kødet i en skål. Skyl og hak persillen. Pil og pres hvidløg. Riv skallen af citronen. Rør persille, hvidløg, citron og paprika i kødet. Form farsen til små kødboller, og steg dem i olie på en pande i ca. 3 minutter på hver side. Hold dem varme.
  3. Tilbehør: Hæld bulgur i en skål, og tilsæt 3 dl kogende vand. Dæk skålen til med husholdningsfilm. Lad bulguren trække i 10 minutter. Løsn grynene med en gaffel, og tilsæt olie og salt.
  4. Krydderolie: Rør ras el hanout sammen med presset hvidløg, citronsaft, salt, peber og olie.