Lam med karry og kikærter

Køb økologisk lammekød og vær med til at sikre bedre dyrevelfærd. Får skal have adgang til græsarealer fra 15. april til 1. november, når vejrforholdene og dyrenes fysik tillader det. Dyrene skal være på græsningsarealet minimum seks lyse timer dagligt. I stalden må de kun bindes kortvarigt.

Lam med karry og kikærter

 4 personer

  2 timer

Ingredienser

  • 300 g magert lammekød i tern
  • 1 tsk sennepsfrø
  • ½ tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 spsk Madras karry
  • 5 cm ingefær
  • 4 fed hvidløg
  • 3 løg
  • 10 karryblade
  • 2 x 400 g dåse/glas kikærter
  • 1 bouillonterning
  • 1 x 400 g dåse/ glas blomme tomater
  • ½ x 400 g dåse af lys kokosmælk
  • 200 g babyspinat
  • 1 bundt frisk koriander
  • Neutral kokosolie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Varm 1 spsk olie i en stor, dyb gryde over medium varme, tilsæt derefter lam, krydderier og karry.
  2. Kog forsigtigt i 15 minutter, eller indtil det er brunet over det hele, under jævnlig omrøring.
  3. I mellemtiden, skræl ingefær, hvidløg og løg og skær dem i fine skiver.
  4. Tilsæt de skivede ingredienser og karry blade i gryden, derefter koge i yderligere 10 til 15 minutter, eller indtil blødgjort, under jævnlig omrøring.
  5. Kom kikærter (og deres saft) i, smuldre bouillonterning i.
  6. Kom tomater i og 1 kop varmt vand.
  7. Krydr let med havsalt og sort peber, derefter bringes det langsomt i kog, bryde op i tomaterne med bagsiden af en ske.
  8. Dæk med et låg, reducere varmen til lav, og lad det simre i 1 time og 30 minutter, eller indtil lammet er mørt og saucen er blevet tyk og reduceret, lejlighedsvis omrøring.
  9. Tilsæt kokosmælk og spinat på panden, rør godt, derefter bringes det i gryden.

Servering:

Anret det i dybetallerkner med korianderblade over, hertil brune Basmati ris.