Laksegryde med kokos

Fisk kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.

Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.

Laksegryde med kokos

  2 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 400 g vildlaksefilet
  • 2 spsk neutral kokosolie
  • 2 røde chili’er
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 tsk. rød karrypasta
  • 1 tsk. gul karry
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1 citron
  • salt og peper
  • Brune ris

Fremgangsmåde

  1. Kog risene efter anvisning.
  2. Skær laksefileten i mindre stykker og steg dem i olie på en pande. Læg de færdigstegte laksestykker op på en tildækket tallerken.
  3. Hak løget, chili’erne og korianderne.
  4. Svits løget i en gryde og riv citronen og kom kokosmælk, karrypasta, chilli’erne, gul karry, en smule koriander og de revede citronskaller i gryden og lad retten få et opkog.
  5. Smag retten til med salt og peber.
  6. Tilsæt den stegte laks og lad retten simre nogle minutter.
  7. Servér retten med frisk koriander på toppen og de brune ris som tilbehør!