Laks med ingefær

Fisk kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.

Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.

Laks med ingefær

 4 personer

 40 minutter incl marinering

Ingredienser

  • 4 vildlaksefileter
  • 1 spsk neutral kokosolie
  • ¼ kop vand
  • 2 tsk frisk revet ingefær
  • 1 spsk blomme eddike

Fremgangsmåde

Marinade:

  1. Bland olie, vand, ingefær, og eddike.
  2. Læg fisken i fad, dæk med marinaden, og opbevar i køleskab i mindst 30 minutter.

Tilberedning:

  1. Varm stegepanden godt op, tilsæt koksolie og groft salt og læg stykkerne på med skindsiden nedad.
  2. Skru ned og steg fisken 4-6 min. ved moderat varme, eller til varmen er nået knap igennem (når fisken bliver hvidlig).
  3. Vend stykkerne, tag straks panden af blusset og lad fisken trække ½-1 minut på panden.
  4. Sørg for, at tilbehør er klar, før fisken tilberedes.