Kylling med urter

Som alle andre økologiske dyr, har også kyllinger adgang til udendørs arealer med græs eller anden plantevækst. Kyllinger i økologisk produktion skal være af langsomt voksende racer, således at de får en naturlig udvikling og undgår smertefulde benproblemer.

Kylling med urter

 4 personer

  1 time

Ingredienser

  • 1 kylling
  • 1/2 citron
  • 1 dl krydderurter (persille, purløg el. basilikum)
  • 1 tsk sojasauce
  • 1 dl vand
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Rens og tør kyllingen.
  3. Riv citronskallen og skær kødet i både.
  4. Læg kyllingen i et ovnfast fad og put halvdelen af krydderurterne og citronskallen ind under skindet på brystsiden af kyllingen. Læg citronbådene ind i kyllingen og bind benene sammen. Pensl med soja, og drys med resten af citronskallen og krydderierne inklusiv salt og peber.
  5. Steg kyllingen i midten af ovnen. Efter 45 minutter hæld da vand ved og giv den 15 minutter mere. Kyllingen er færdig når den måles til 70 grader i midten med et stegetermometer.
  6. Server med ovnbagte grøntsager – de kan sagtens ligge i samme fad som kyllingen. De kan lægges ved 40 minutter før kyllingen er færdig.

Tip:

Kyllingen smager også godt hvis man fylder den med både citron og frisk persille. Kyllingen kan serveres med ris, salat og brød.