Kylling i gul karrypasta

Køb økologisk kylling for at sikre dyrevelfærd og mindske indtaget af kedelig kemi. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.

Kylling i gul karrypasta

  2 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 2 spsk gul karry pasta
  • 500 g  kylling (eller andet kød)
  • ½ dåse kokosmælk
  • 8 stk friske søde basilikum blade (alm. basilikum blade kan også bruges)
  • 3 stk friske kaffir limeblade
  • 2 strimler kaffir lime skal
  • 1 spsk neutral kokosolie
  • 2 spsk fiskesovs
  • 1 spsk. kokossukker eller rørsukker.
  • Evt. 1 – 3 ekstra små chilier (hvis retten ønskes meget stærk)

Fremgangsmåde

  1. Skær kødet i grove tern på 1½ cm.
  2. Varm olien godt op i en gryde.
  3. Tilsæt den gule karrypasta og rør godt rundt. Den skal svitses men må ikke brænde på.
  4. Tilsæt derefter basilikum, kaffir limeblade og lad det stå 2 – 3 minutter i gryden mens du rører rundt i det.
  5. Kokosmælk, fiskesauce, limeskal og  sukker tilsættes. OBS! hvis du vil have ekstra chili i, puttes de også i nu.
  6. Lad retten koge op  og og skrue derefter helt ned, så retten blot simre.
  7. Når retten har simret i små 5 minutter kan kødet tilsættes.
  8. Retten er færdig når kødet er mørt (efter 5 – 10 minutter ca.)

Fjern de tilsatte kaffir limeblade inden servering og server  retten med nogle gode jasminris.